Cod profesional și valori editoriale

Radio Vocea Evangheliei Timișoara este un post de radio local tematic care reflectă viața spirituală și cultura prin emisiunile sale. Radioul se adresează unui public adult contemporan divers din punct de vedere religios.

Ne propunem prin intermediul programelor noastre să reflectăm următoarele valori:

Corectitudine – dorim să prezentăm informații cu acuratețe, transparență, bine documentate, într-un limbaj clar, fără exagerări și judecăți de valoare. Exprimarea corectă, limbajul decent și adecvat sunt foarte importante pentru noi. De asemenea, documentarea din mai multe surse este esențială, iar în cazul în care informațiile prezentate au fost eronate, considerăm că trebuie să facem corecțiile pe post în emisiunile ulterioare.

Radio Vocea Evangheliei își propune să reflecte realitatea cu onestitate și discernământ și să creeze programe care să ajute ascultătorul să înțeleagă cultura în care trăim și să o influențeze pozitiv.

Promovarea valorilor care definesc identitatea creștină – ne propunem să furnizăm un conținut de calitate care să genereze răspunsuri pozitive, să transforme și să reformeze valori care pot aduce îmbunătărțiri semnificative atât la nivel individual cât și comunitar. Programele noastre vorbesc despre spiritualitate, familie, Biblie, sacralitatea vieții, demnitate umană, adevăr, iubirea lui Dumnezeu și a aproapelui, compasiune, spirit civic, integritate, etc.

Comunitate și implicare socială

Avantajul unul post de radio local este că reflectă viața unei comunități. O valoare importantă pentru noi este să îi punem pe oameni împreună și să le oferim un context în care se pot implica în sprijinirea celor vulnerabili prin proiecte sociale și umanitare. Ne dorim să arătăm adevărata față a creștinismului: dragostea, empatia, generozitatea, respectul pentru fiecare ființă umană.

Ne propunem să răspundem întrebărilor și nevoilor audienței noastre, așadar inițiem dialogul cu transparență și respect, atât față de ascultătorii noștri, cât și față de interlocutorii noștri. Fiecare invitat, fie că participă la o emisiune în direct sau una înregistrată, va fi tratat cu respect și corectitudine și va fi informat înainte de începerea programului despre formatul emisiunii, tema abordată precum și dacă este cazul, despre alți invitați sau colaboratori care vor mai apărea pe parcursul emisiunii.

Acceptul unei persoane de a participa de bunăvoie la o emisiune reprezintă acordul său de a difuza intervenția sa. Respectăm dreptul la viața privată.

Temele abordate sunt selectate urmărind interesul publicului și nu în urma unor presiuni financiare, politice sau de altă natură.